A hőségriasztás piros fokozatát jelentették be és a napokban akár 40 Celsius-fok várható, ennek ellenére a VOLÁNBUSZ Zrt. nem rendelte el a formaruhaviselés terén a szerelvénykönnyítést, azokon az autóbuszokon, amelyeken nincs klíma szerelve, vagy az üzemképtelen és javításra vár.

Több autóbuszvezető kolléga jelezte, hogy a vezetőállásokon a hőmérséklet már-már elviselhetetlen és még a maszkok használata is fokozza ezt az állapotot.

„Tisztelt SZAKSZ!

 Szakszervezetük tagjaként szeretnék érdeklődni, hogy a közeljövőben várható e valami féle könnyítés a buszvezetők számára?

„Kicsit” felháborítónak tartom, hogy hosszú nadrágban, maszkban vezessünk klíma nélküli buszokat 15órás fordákban, ahol a belső hőmérséklet nem ritkán 50-55 fok körül alakul. 

Ha én nem viselem a maszkot, mert szeretném épségben hazaszállítani az utasaimat, akkor miért ér hátrányos megkülönböztetés a főnökség részéről, akik szintén maszk nélkül ülnek az állomásfőnöki klimatizált irodában?”

A SZAKSZ követeli, hogy a VOLÁNBUSZ Zrt. azonnal rendeljen el formaruhaviselési könnyítést, a klíma nélkül szerelt buszokon és azokon a járműveken, ahol a klíma üzemképtelen!

Az autóbuszvezetők viselhessenek rövidnadrágot és olyan fehér pólót, aminek pamut az anyagösszetétele.

A pomázi autóbuszvezetői pihenőhelyet érintően, már a múlt évben megígérte a vezetés, hogy beszerez és telepít egy szódagépet, ami hűtött védőitalt biztosít a kánikulában a munkavállalóknak, de ez a mai napig nem teljesült!

Úgy értesültünk, hogy ez nem is nagyon egyedi eset, ígéretből ez a vezetés nem tud kifogyni.

A holnapi napon, ezzel kapcsolatban a szakszervezetünk hivatalosan is megkeresi a VOLÁNBUSZ Zrt. vezérigazgatóját.

Dobi István
elnök

 

Megosztás:
  • 1465
  • 1